2015. május 05. 13:44 - DCM

A hívó

avagy az óriásvállalat árnyékában megbújó cyber-noir…

Óriásvállalat, art decoval kevert cyberpunk látványú neo- Budapest.  Mindez nyakon öntve némi Sin City hangulattal és egy csipetnyi noir-ral. Mindez 17 perc látvány és ötletorgia, remek színészi munka. És a miénk. Ugyanis egy magyar kisfilmről beszélünk, ami a fiatal Odegnál Róbert fejéből pattant ki.

Eredetileg képregény formátumban született meg a mű, amelyet a Vad Virágok adott ki (ők adták ki magyarul a Kázmér és Huba sorozatot) 2005-ben. A képregény igazi nívós munka lett. Megérdemelte a keményfedelet. Most annyi év után úgy tűnik mozgóképes életre kelt, ami remek választás lett. A tömegvígjátékok közt végre egy kicsiny, mocskos, komor mű csillant fel.

A történet szerint a jövőbeli Magyarországon járunk, ahol még mindig a kommunista diktatúra kormányoz, és a főváros, Budapest láthatóan egy sötét és bűnös várossá vált- igazi romlott Sin City némi cyberpunk és noir képvilággal megfűszerezve. A főszereplő egy úgynevezett Hívó, aki képes tárgyak, illetve helyszínek emlékeit kiolvasni. Ez a képesség, munka nem biztos, hogy mindig kifizetődő. Megbízója tudni szeretné, hogy mi történt a városszéli villában, ahová éppen autóznak a film elején… a többit látni kell. A folytatásra van ötlet. A futurisztikus diktatúra árnyékában megtudhatunk majd többet is a környezetről, a társadalomról, a főszereplőről s annak képességéről, arról hogy milyen lehet ilyen képességgel élni a törvény két oldalán, mindezt egy noir-os szerelmi sztoriban a kisfilmben látható látványvilágban.

Idén még várhatunk egy másik kisfilmet az ötletgazdától.  Noir és sci-fi lesz a látványvilág… 

 

Tordai Gábor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://darkcm.blog.hu/api/trackback/id/tr527432016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása