Utolsó kommentek:

2015.10.28. 13:24:12

Láttam a filmet, nagyon sokszor. Nekem annyira tetszett, hogy 10x megnézésére sem untam meg. A képvilága, az idő amiben játszik, a korhűség (már amennyire az tudott lenni), a főszereplő ős a titokzatos kártyavető hölgy, mind nagyon megfogott. Én alapból szeretem az ilyen filmeket, ami misztikus és bonyolult. Nekem nem írtak újat egyik mondatukkal sem, bár elolvastam mert jó volt visszaidézni a filmet és elhatároztam, hogy a közel jövőben megnézem még egyszer. ^^

Bejegyzés: Farkasok Szövetsége

SecuRicsi 2015.07.02. 15:59:36

Remek írás! :)
Köszönöm szépen, igazán jól esett elolvasni! :)
Egy apró kiegészítés: a Kincses sziget modernizálásával úgymond, nem a Disney mert nagyot álmodni, hanem az olaszok a nyolcvanas években. :)
www.imdb.com/title/tt0179577/?ref_=nm_flmg_act_31

Bejegyzés: Steampunk

Mné Bea 2015.06.23. 09:20:46

Ez az állandó hova-tartozni akarás már kétségbeejtő. Nem a cuccaid határozzák meg a stílusodat, és nem attól leszel goth/ metálos/ rocker..., hogy szabályoknak felelsz meg, hanem attól, hogy mi érdekel, milyen ember vagy, és ez melyik már kialakult stílushoz áll a legközelebb.
Azért a stílusok nem úgy alakulnak ki, hogy valaki leül, és meghatározásokat ír, hanem olyan amilyen, és lesz belőle ami lesz.
Épp ezért jó az, ha valaki nyíltan vállalja az érdeklődését, a milyenségét, mert így fogják befogadni a közösségek, nem pedig a kényszeres megfelelni akarás végett.
Részemről is annyi minden megfér mind a zenetáramban, mind a könyves polcomon, a ruhatáramban ect, hogy az nem felel meg egyik stílusba sem, De kit érdekel, nem fogok magamban elnyomni semmit csak azért, mert az nem felel meg X stílusnak.

Bejegyzés: Az én hátizsákom

AnnieAikoRose 2015.06.22. 23:59:29

A kitűzőid csinálják jól!
Nekem egymás után van a lejátszási listámon Cure, The Doors, Hollywood Undead, régi Bauhaus, Hobo Blues Band, új Bauhaus, Michael Jackson, Joy Division, Katzenjammer, Bonanza, etc. És akit ez zavar, az csak a lényegét nem érti az egésznek.

Bejegyzés: Az én hátizsákom

2015.06.22. 21:17:44

Érdekes egy cikk. És igazad van, míg például Magyarországon rendezett Dark prógramok vagy a híres Németországi Wave Gothic Treffen egyaránt kevert, stílustól függetlenül mennek el ezekre emberek, addig külföldön nagyobb hangot adnak arra, ki hova "tartozik" és nem lehet átfedés. Bár ennek nem néztem még utána de kiváncsivá tett a cikk, lehet nem ártana megnézni pontosan hogy is van ez. Ettől függetlenül kishazánkban is fellehető a kiközösítés vagy az a fajta arrogancia, ahol például egy rokcer csoport nem fogad el másik egyént maguk közé mert nem eléggé rocker. Ahogy én jártam tinédzserként, enkem a dark - goth szubkultura képviselői nem fogadtak el mert nem voltam eléggé az, ami lenni akartam. S bár tudom, ezeknek is akár több ezer féle ágazata létezik, szerintem számon tartani is lehetetlen a furcsa, extrém, más stilusokat. És személy szerint felesleges is ezekhez szabvány szerűen igazodni mert mi magunk vagyok azok, akik, és nem minket alakit egy fikvít dolog. De engem akkor ez eléggé megviselt, mert anyagiak nélkül nem tudtam ugy öltözködni ahogy megkövetelte a hétköznapi goth stilus. Pedig akartam olyan lenni, mégis örültem ha egy együteses pulcsim és fekete nadrágom volt. Nekem ez volt maga a stilus, amiben már hasonlitottam külsőre arra a képre amit kialakitottam magamról, magamban. Alapból utálom azt az ellenszenvet amit a "Más" emberek generálnak egymás iránt. Épp elég, hogy nem tudok de ma már nem is akarok átlagos lenni és épp ezért megköveznek. De még stiluson belül is kinéznek, megnéznek, gunyolnak és nem fogadnak el? Például teljesen íronikus, hogy a Goth maga divat ellen keletkezett eredetileg erre divat lett és goth szabályoknak kell megfelelni? Oké épp ezért is alakultak ki mindenféle Goth ágazatok. Amiket nem követek nyomon mert nem érdekel, persze ma már bármiféle goth lehetek, az is lehetséges hogy kitalálok valami újat, amivel felháboritom a régebbi, hagyományokat követő embereket, de ma már ugyis mindegy. Nem az a fontos, hogy milyen vagy, milyen a gondolkodásod, hogy milyen a világszemléleted. Nem számit, hogy miért hallgatsz rock vagy metal zenét. Egyszerűen ha menő akkor sokan teszik, ha nem akkor kevesebben de még akkor is azt hiszik csak felvég vele az ember, mikor végképp a neonszínek a divatosak és még mindig feketét hord az ember. Egyszerűen néha azt veszem észre menő ha valaki vagány és emiatt extrém, mert ő mekkora nagy arc. Nem fontos milyen a személyisége a lelki világa, menyire intelligens és művelt. Kit érdekel ha jól mutat egy fótón és nagyon szexy extrém modell? Nem kell ennél több. A fő, hogy felfigyeljenek rád mert te vagány vagy és polgárpukkasztó. Én nem teszem ezt és most emiatt néznek ki közösségek. Feladtam, harcol az akinek három anyja van. Bocsánat, csak kissé dühit.
Tehát aranyos hogy részletezted de tény, ma már mindegy mit vagy kit képviselsz. Egyszerűen legyél úgy vagány ahogy a menők vagy legyél úgy plázacica ahogy a menők. Ma már szabványokat látsz a neten, egyéniség nincs. Ez a helyzet. Meg persze mellé a szépség ideállok amik a goth - rock stilusban sem változnak....

Bejegyzés: Az én hátizsákom