2016. április 20. 00:01 - DCM

Elhunyt Aleah Liane Stanbridge

2_1.jpg

A tegnapi napon rákkal való hosszas küzdelme után eltávozott közülünk Aleah Liane Stanbridge, az északi doom metal egyik legmehatározóbb, és legkarakteresebb hangú énekesnője.

Aleah 1976 július elsején látta meg a napvilágot Fokvárosban, Dél-Afrikában. Később Svédországba költözött, itt indult el zenei karrierje, mely elsősorban indie/gothic és doom irányokat öltött.

Szóló pályája mellett vendégeskedett többek közt három Swallow the Sun albumon (New Moon, 2009; Emerald forest and the black Bird, 2012; Songs from the North I-II-III, 2015),  valamint az Amorphis 2015-ös 'Under the red cloud' albumán.

Emellett Juha Raivio-val (Swallow the Sun) együtt alapítója volt a Trees of Eternity nevű együttesnek is, mely 2013-ban jelentette meg Black Ocean című EP-jét. A négy dalt tartalmazó kislemezen egyedüli énekesként remekelt.

1_1.jpg

Aleah Liane Stanbridge 39 éves volt. Nyugodjék békében...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://darkcm.blog.hu/api/trackback/id/tr268533662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása